79.99zł
Description
Czasem słońce, czasem deszcz Indyjska arabica, która swój wyjątkowy smak zawdzięcza procesowi monsunowania. Każda filiżanka pełna jest kompozycji stworzonej z nut: karmelu, czekolady i prażonych orzechów. Połączenie to doceniają amatorzy kawy z całego świata. India Monsooned Malabar AA równie dobrze sprawdzi się w espresso, jak i cappuciono. Ani cukier ani mleko nie są w stanie stłumić jej wyrazistego smaku. W indyjskim rejonie Malabar panuje klimat podzwrotnikowy. Plantatorzy kawy postanowili wykorzystać pojawiające się monsuny przy uprawie kawowców i obróbce ziaren. Monsunowanie kawy polega na wielokrotnym poddawaniu zebranych ziaren działaniu przyrody. Najpierw dokładnie suszy się je w pełnym słońcu, by przez kolejne 8 – 12 tygodni oddawać je w użytek deszczy i wiatrów monsunowych. Dzięki temu ziarna kawy jaśnieją i pęcznieją. Zbiór: październik – luty Region: Malabar Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
CoffeeForYou | Kawa
fq
, kubki do kawy na wynos wielokrotnego użytku
, jaka kawa mielona do ekspresu kolbowego
, i kawy sklep
, cafe espresso
, selgros koszalin
, jak pokroić pomidora
, pawilon turystyczny
, fellw
, co oznacza 👉👈
, candyshop
, delonghi dinamica plus ecam 370.95 t test
, w5 lidl do kamienia
yyyyy