23.00

SKU: 7cff4ad72487 Kategoria: Tagi: , ,

Opis

Pizza włoska na cienkim cieście- 300 g Mąki Młyny Stoisław na pizzę włoską typ „00″- 10 g świeżych drożdży lub 4 g drożdży suszonych- 200 ml ciepłej wody- 1 łyżeczka cukru- 1 płaska łyżeczka soli- 2 łyżki oliwy z oliwek- zioła prowansalskie- sos pomidorowyUlubione dodatki np.: ser, szynka, pieczarki, salami, kukurydza, papryka, cebula, oliwki, owoce morza.Przygotowanie ciasta: Drożdże i cukier rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, sól oraz oliwę mieszamy w misce i dodajemy rozpuszczone drożdże. Wyrabiając ręcznie ciasto przez kilka minut, dolewamy co jakiś czas pozostałą część ciepłej wody. Ciasto powinno być jednolitej konsystencji, lekkie, sprężyste i nieklejące się do miski ani rąk. Z ciasta formujemy kulkę i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia w przykrytej ściereczką misce na około 30-40 min. W tym czasie ciasto powinno podwoić swą objętość. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm), nadając odpowiedni kształt.Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, smarujemy sosem pomidorowym i dekorujemy dodatkami według uznania. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku w temp. 220-250°C przez 12-15 min.Smacznego!


| Mąka i mieszanki chlebowe

kapsułki z zielonej herbaty na odchudzanie
, artykuły biurowe sklep internetowy
, kawiarka nie przelewa
, kaszanka w kapuście
, ciasteczka kawowe
, gastronomiczne
, herbapol melisa
, picie yerby
, siemens te653m11rw eq 6 plus s300
, gruyere cena
, skondensowane mleko
, imbryk do herbaty porcelanowy
, naleśniki na szybko
, palemka
, ile kcal ma gorzka czekolada

yyyyy