4.99zł
Description
OPIS Moringa liście 100g Targroch – wysoka zawartość witamin – źródło aminokwasów – zawiera kwasy tłuszczowe omega Moringa olejodajna (Moringa oleifera) to drzewo tropikalne z rodziny moringowatych. Pochodzi z północno-zachodnich Indii oraz Pakistanu, ale aktualnie rośnie również w krajach Azji, Afryce oraz Ameryce Północnej. Jest to roślina wyjątkowo odporna na susze. Bardzo wysoka zawartość witamin i minerałów pozwoliła na dołączenie jej do grupy superfoods, czyli żywności o wysokiej zawartości składników odżywczych. Moringa jest źródłem antyoksydantów, jest nawet jednym z produktów spożywczych, który zawiera ich niesamowicie wysoką ilość. Przeciwutleniacze te wpływają w organizmie na usuwanie wolnych rodników, ochronę komórek oraz może wpływać na spowolnienie procesów starzenia się organizmu. Moringa jest również źródłem kwasów tłuszczowych, aminokwasów, zawiera białko oraz błonnik. Zawiera w swoim składzie witaminę A, E oraz witaminy z grypy B oraz minerały takie jak sód, potas, wapń, magnez, żelazo, chrom i mangan. Dodatkowo zawiera kwasy tłuszczowe omega 3, 6 i 9. Jest źródłem bardzo wielu antyoksydantów, między innymi chlorofilu i zeatyny, które wspomagają usuwanie wolnych rodników z organizmu. Może mieć to pozytywny wpływ na wygląd skóry. SKŁADNIKI Suszone liście moringi Masa netto: 100 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: sezam, migdały, gluten, różne orzechy. SPOSÓB UŻYCIA Liście moringi zalać wrzątkiem. Zaparzać pod przykryciem przez około 10 minut. Świeżo przygotowany napar pić dwa razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Targroch | Herbata
kawa ziarnista sklep
, matcha z mlekiem owsianym
, orbitrek kraków
, tanie warzywa
, nivona 130
, jak rozmrażać mięso
, nescafe
, coffee napis
, szklanka do espresso
, stek z karkówki wołowej
, jak smażymy karpia
, miody z owocami
, jak odbudować śluzówkę nosa
, karmel przepis bez śmietany
, kapsułki kawa dolce gusto
, flat white kcal
, patera do ciasta pepco
yyyyy